Sunday, March 13, 2011

Svinekoteletter på grøn bund.

Er der noget mere dansk end koteletter (altså lige bortset fra frikadellerne, rugbrødet og den lune leverpostej…)?
I hvert fald er det her en af de mere nemme opskrifter. Og så passer retten stort set sig selv, når de indledende øvelser er ovre.
Til 4 personer skal du bruge:
  • 4 fadkoteletter (nakkekoteletter kan også bruges, de er bare lidt federe)
  • 4 tomater
  • 2 spsk hakket frisk persille (eller 2 tsk tørret)
  • 2 spsk hakket frisk dild (eller 2 tsk tørret)
  • 2,5 dl ærter
  • salt og peber
Tænd ovnen på 200 °C.
Smør et ildfast fad med olie.
Skær tomaterne i skiver og læg dem i bunden. Drys persille og dild henover og fordel ærterne over kydderurterne. Drys let med salt og peber.
Koteletterne brunes på panden i lidt olie, drysses med salt og peber på begge sider og lægges over grøntsagerne.
Dæk fadet med staniol og sæt det i den forvarmede ovn på den miderste rille i ca. 30 minutter. Fjern staniolen de sidste 10 minutter.
Serveres med ris og eventuelt en salat til.

Opskriften er fra "God mad til små gryder" fra diabetesforeningen.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...