Monday, April 25, 2011

Glædelig påske!

Og nu er den endda ved at være ovre.

Men hold da op sikke et vejr. Sol og sommer over det hele - altså måske lige med undtagelse af Solskinsøen Bornholm.

Vi har ikke gjort meget for at fejre påsken med alle dens herligheder. Altså ikke andet end et par dage i mine forældres sommerresidens, men det var sådan set ikke i forbindelse med påsken. Faktisk har vi ikke været til en eneste påskefrokost i år. Eller afholdt nogen for den sags skyld. Det er heller ikke blevet til lammekød. Den slags ekstravagance udsætter vi til bedre tider ;-)

Problemet med påske er, at det som så mange andre helligdage (alene navnet siger det) er forbundet med noget religiøst. I mange lande hilser man på hinanden i påsken med ordene "Kristus er genopstået" - måske for ikke at glemme hvad det hele drejer sig om.
Når man som jeg er gift med en tidligere katolik og samtidig ikke selv er specielt religiøst anlagt, bliver det sådan lidt noget underligt noget nogle gange.
For så handler det lige pludseligt ikke om ham der Jesus, der døde på korset. Så er det mere en anledning til at se familie og venner over noget godt mad. Og ikke mindst have nogle fridage.

Så måske er det ikke et spørgsmål om at fejre påsken, for det er jo reelt set ikke det vi gør. Men vi nyder det gode vejr og at det endelig er blevet rigtig forår. Og det er jo også værd at fejre :-)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...