Friday, April 1, 2011

Mediernes magt:

Det er blevet sagt af mange i den forgangne uge, og de fleste har sagt det bedre end jeg kan, men det stopper mig alligevel ikke fra at skrive dette:

Nyheder er ikke længere nyheder. Det er sensationshistorie. Og hvis det ikke er det, så må man (læs: journalisterne) lave det om til en sensation.

Breaking news er blevet et synonym med 'her er en ny historie'. Og her er det altså det går galt. Breakings news er ikke enhver historie. Breaking news betyder at der er sket noget skelsættende. Som f.eks. jordskælvet/tsunamien/atomreaktor problemerner i Japan eller den massive regn i Thailand eller lille Holgers forsvinden og fundet af ham igen.

Men nogle medier bruger 'breaking news' i flæng.

Et eksempel: Breaking news: Mænd roder mest. Jamen det er for helvede da ikke 'breaking news'! Det er et debatoplæg om at en kønsforsker mener at have fundet ud af hvorfor mænd roder mere end kvinder. Hvordan kan det på nogen måde blive 'breaking news'?

Hvad angår historien om Holger så vil jeg blot anbefale Annamette Fuhrmann's indlæg om mediernes dækning af historien. For jeg er enig.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...